Over Vattenfall

Vattenfall is een van de grootste energieleveranciers van elektriciteit en warmte in Europa. We lopen voorop in de duurzame ontwikkeling van onze maatschappij. In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall, net zoals ons moederbedrijf.

Fossielvrij binnen één generatie

In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië en Frankrijk werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren. Dat is een stevige ambitie. Maar het kan, daar zijn we van overtuigd. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken, te beginnen bij onszelf. Daarom wekken we in de toekomst onze energie fossielvrij op: zonder olie, steenkool en gas. We maken daarbij gebruik van zon en – typisch Nederlands – wind. Windenergie is een van de belangrijkste duurzame energiebronnen van Nederland. We ontwikkelen daarom windparken op land en op zee. De afgelopen jaren zijn de kosten van zonnepanelen aanzienlijk gedaald, waardoor ook zonne-energie tot één van de snel groeiende vormen van duurzame opwek behoort. Voor zonne-energie zien we kansen binnen drie belangrijke gebieden: zonnepanelen op land, op water en op dak.

Dat doen we samen

In onze projecten betrekken we de omgeving bij onze plannen. We luisteren en vinden dat burgers en ondernemers moeten kunnen profiteren van onze energiebronnen in hun omgeving. Samen met industrieën, overheden, bedrijven en onze klanten werken we aan dat éne ultieme doel: fossielvrij leven, binnen één generatie.

Meer weten over Vattenfall?

Bekijk onze website en ontdek wat we nog meer doen om onze ambitie waar te maken. Ben je benieuwd naar onze andere energieprojecten in Nederland? Ga naar deze pagina.

Foto Header: Andy Tan/Vattenfall